01-03-11

De hondenschool op Eén

Dag Bloggertjes,

 

Hebben jullie ook gekeken? Sinds vorige week is er een nieuw programma op de tv met in de hoofdrol hondjes met een job. Jaja, ik en vrouwtje zijn trouwe kijkers en kijken er alle twee met gemengde gevoelens naar. De ene keer is het van "Waauw", "Ocharme", "Maar alleeé" en "Fantastich".

"Waauw", omdat ik heel veel bewondering heb voor die hondjes die voor de politie werken. Wat die allemaal moeten kunnen en durven seg!!! Gisteren moest een border collieke zich zo maar in de lucht laten zweven en die had helemaal geen schrik eh!!! MOest ik dat zijn.... Brrr....

"Ocharme", denken wij dan weer bij het zien van de Spaanse windhonden. Amaai, vrouwtje heeft hier al meermaals een traantje weggepinkt en wou dat ze ook kon helpen. Die sukkels zien daar nogal af se! Gelukkig bestaan er nog goeie mensen ook, die zo'n hondje weer vertrouwen, liefde, aandacht en een goeie thuis schenken.

"Maar allee", denken we dan weeral bij het zien van die showhondjes. Pas op, chapeau voor de mensen die dat willen doen, want dat zal ook wel heel erg stressen zijn, maar vrouwtje vind dat een hond een hond moet blijven en moet kunnen rennen en ravotten in de viezigheid en dat vind ik ook. Denk niet dat die witte maltezerkes dat zullen moeten doen zeker? En ocharme ook, hoeveel keer zouden die niet bad moeten????

En tot slot "Fantastish" voor de mensen die de hulphonden opleiden. Die beestjes krijgen écht al mijn respect!!! Toeval of niet, ze hebben Daphne gevolgd en die had vroeger ook een blogje, over haar hulphonden, heel leuk!!! Nu heeft ze ook een blogje: http://valeas.wordpress.com/

Tot slot wil ik zeggen dat ik toch ook heel tevreden ben met mijn job. Jaja, ik ben professioneel de huishond van mijn baasjes en mijn taak bestaat erin ervoor te zorgen dat de baasjes zich niet vervelen, dat doe ik door konstant te zeuren om aandacht, kopjes te duwen, eten te bedelen, druk heen en weer lopen, mijn speelgoed showen,.... En heeeeeeeeeel belangrijk: mijn baasjes uitlaten!!! Dat ga ik nu ook doen, mijn vrouwtje is uitlaten en ondertussen geniet ook weer van een lekker wandelingske!!!!

Pootje,
Tidou.


 

10:23 Gepost door Kristel | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Dag Tidou. Ik heb vroeger wel afleveringen gezien van dogs with a job. Ik dacht dat het nu herhalingen waren. En vrouwtje heeft gelijk. Laat een hond een hond zijn. Groetjes en een dikke knuffel.

Gepost door: Anne | 01-03-11

Reageren op dit commentaar

Ik kijk vooral voor dat knap border collie teefje, wat die allemaal kan en durft.

Jij hebt nog mogen meegaan naar de nationale wandeldag, maar ik heb gans de dag alleen moeten thuisblijven. Baasjes zijn met de wandelclub met de bus naar Ruiselede en Oudenaarde geweest. Pootje Diesel

Gepost door: Diesel | 01-03-11

Reageren op dit commentaar

Het had niet veel gescheeld of ik mocht ook niet mee gaan op de nationale wandeldag. Want baasjes hadden afgesproken met vrienden voor de grootste afstand te doen, de 25km, zou ik ook wel gekund hebben, maar de baasjes dachten dat er veel te veel volk zou zijn en dat vinden ze dan niet zo makkelijk met een grote hond erbij. Maar omdat baasje zich nu niet zo goed voelden, werd het een kortere wandeling, later vertrokken en mocht ik toch mee gaan en de drukte viel nog heel goed mee. U baasjes zullen twee mooie wandelingen gedaan hebben dan! In welke club ziten zij???

Gepost door: Tidou | 03-03-11

De Waterhoekstappers, mijn baasje doet er de inschrijvingen, als er een wandeling is.

Gepost door: Diesel | 06-03-11

De commentaren zijn gesloten.